Kultúra

Hazánk szépséges tájai, melyeket télen is látnod kell!

A zord idő ellenére nem kell az egész évszakot a meleg szobában töltenünk. Téli kirándulóhelyeket gyűjtöttünk össze Önöknek.

Balaton

Igazán izgalmas és szokatlan vállalkozás a „magyar tengert” télvíz idején bevenni. Aki azt gondolja, hogy a Balaton ebben az időszakban nem tud újat mutatni, az nagyon téved. Nem elsősorban a befagyott tóra kell gondolni. A füredi Tagore-sétány télen is mesés látvány, de a Badacsony környéki tanúhegyek hófödte lankái is felejthetetlen élményt nyújtanak ebben az időben.

Nádasdy-kastély

A Nádasdladányban található kastélyt még a 18. században építette a Nádasdy család, melynek tagjai a tatárjárás idején IV. Bélát bújtatták, Csák Máté ellen harcoltak Károly Róbert oldalán, Zsigmond király idején már főispáni rangot viselt Nádasdy Mihály, akit az uralkodó a Sárkányrend lovagjai közé is beválasztott. A Nádasdy-kastély egy óriási L-alakú, csipkés, tornyos épület, melyet 1993-ban kiemelt műemlékké nyilvánították. A körülötte 24 hektáron elterülő park télen is kiválóan alkalmas egy kiadós sétára.

Pannonhalma

A Győrtől alig 20 kilométernyire lévő város leginkább a várban élő szerzetesekről nevezetes. A Bencés Főapátság minden évszakban remek kirándulóhely. Az építmény körül található egy arborétum, ami télen talán kevésbé kínál változatos képet, de a nemrégiben kialakított látványműhely megtekintése, ahol a papok a helyben termelt levendulát dolgozzák fel, a hideg időben is kiváló kikapcsolódásnak számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik