Kultúra

Szórólapokkal akasztottuk ki a németeket

Az Orbán-kormány romastratégiáját méltatta a túlbuzgó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy magyar film németországi sajtótájékoztatóján.

Értetlenkedéssel és felháborodással fogadta a német sajtó a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szórólapjait, amelyeket Fliegauf Bence Csak a szél című, romagyilkosságokat feldolgozó filmjének premierje után helyeztek el – írja az [origo].

A csütörtökön bemutatott mozi berlini sajtótájékoztatóján az újságíróknak kihelyezett székeket német nyelvű szórólapok lepték el, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium adott ki tájékoztatás céljából. A közlemény a magyarországi romagyilkosságok áttekintése után méltatja a 2010-ben helyére lépő kormány romastratégiáját és a szegénység felszámolása érdekében tett erőfeszítéseit.

A 3Sat nevű német közszolgálati televízió “Értetlenkedés a magyar szórólap-akción” című anyagában reagált az eseményre. Ebben kiemelik: Fliegauf nem tudott az ismertető anyagról, szerinte ilyen jellegű félresikerült kommunikáció szerinte teljesen jellemző a jelenlegi Magyarországra. A Berlinale sajtószóvivője, Frauke Greiner elmondta, szervezői oldalról szintén senki nem tudott a magyar kormány akciójáról.

Az egyik német lap szerint a minisztériumi szórólapozás rosszat tesz az Arany Medve-várományos filmnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik