Kultúra

A tévében: gyantázott férfimellkas, beszélő pattanás

Lealázott manchesteri csapatok, nyuszi Fábry, 40 éves szűz, lopott Bourne, szájaló pattanás - ma nem zengünk himnuszokat a férfiakról.

Mivel Manchester egyik csapata sem élte túl az őszt a Bajnokok Ligájában, mentek az Európa Ligába (az ott küzdő csapatok őszinte bánatára), ma este pedig már azt láthatjuk, ahogy az Ajax összecsap a világ legeredményesebb, az évtized legjobb edzőjének, Alex Fergusonnak a Machester Unitedjával a legjobb 16 közé jutásért az első meccsen. 18:55, Story4.

Első műsora gyámoltalan volt, kicsit unalmas, legalábbis a megszokotthoz képest, mégis rögtön az egyik legnézettebb köztévés műsor lett – a Fábry mai, második adása már jobban felpörög talán? Egy provokatívabb, beszólósabb Fábry elriasztja vagy meghozza a nézőpket? Tán meglátjuk ma este. 21:00, m1.

Aki magyar helyett nemzetközi humort nézne, tekintse meg a tán már túlzás nélkül klasszikusnak nevezhető 40 éves szűz című filmet. Judd Apatow rendező és producer filmje jó és szórakoztató példája annak, hogy az ordenáré és vaskos humor nem szükségszerűen megalázó és negatív, támadó, bántó. Ellenkezőleg, lehet emberséges és érzékeny. Ehhez persze kellett egy Steve Carell és egy Leslie Mann is a főszerepben, de Apatow más filmekben bizonyította, nagy sztárok nélkül is boldogul. Egy biztos tipp 21:00-tól a TV2-n.

Az élet a legerősebb forgatókönyvíró, ezért nem meglepő, ha kisül, hogy a leghíresebb filmes karaktereknek Don Corleonétól James Bondon át Hannibal Lecterig megvan a valóságos előképe. A mai Igaz legendák-rész a Jason Bourne-figura valós mintáját mutatja be – egy kevésbé playboy, inkább katona ügynök előképét. 22:20, Spektrum.

Ön mit tenne, ha a vállán növő pattanásnak keze, szeme, szája nőne, és a lény önhöz beszélne? Egy biztos, a hangulat pattanásig feszülne. Bruce Robinson, a cseppet sem meggyőző Rumnapló rendezője ezúttal egy reklámszövegíró vállára növő ilyen lény szájával mondja ki véleményét a fogyasztói társadalomról. A film tervezett második részének címe: Mese az igazmondó mitesszerről. Eladó az egész világ, 22:55, m1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik