Kultúra

Népítélet: dalolva szép az élet

Péntek-szombat-vasárnap este három különböző csatorna vitte el a pálmát, amire rég volt példa. A zenés műsorok taroltak.

A héten két izgalamasabb nézettségi téma volt: hogy kezd a Megasztár, illetve mennyire jön be az m1-nek A Dal döntője?

A TV2 műsorának megítélése a félig üres vagy félig teli pohár kategória: a Megasztár volt a kereskedelmileg értékes 18-49-es korosztály legnézettebb műsora, míg a teljes népesség körében csak a harmadik lett (673 ezer, illetve 1,46 millió néző látta) – összesen 2,6 millió néző nézett bele. A péntek estét ezzel meg is nyerte a csatorna, de például az X-faktor a legelső műsortól képes volt kétmillió fölötti össznézettséget hozni. Szóval a műsor nem sikertelen, de nem is az a totális hajtépés.

A Dal 1,014 millió embert kötött le a teljes népességen belül, és meg is nyerte a szombat estét csakúgy, mint az előző héten (ez a nézettségi lista 13. helyére volt jó). Sőt a csatorna képes volt növelni a számára elvileg érdektelen részesedését a 18-49-es korosztályban – a két héttel ezelőtti 25%-os arány immár egyharmadnyira növekedett. Bár ez nem volt érdeke senkinek sem, érdekes lett volna megnézni egy VV5-A Dal-Megasztár összecsapást, hogy abból ki jön ki győztesen. A köztévé immáron öt műsorával szerepel a nézettségi listán, A Dal mellett a Maradj talpon! (30.), a Kékfény (27.), a Magyarország, szeretlek (26.), illetve az Esti Híradó (18., 938 ezer néző, ebből 214 ezer a 18-49-éves nézők közül, azaz a műsor nézőinek 4/5-e idős).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik