Kultúra

A tévében: időutazás, határidő, minden idők

Az év első Grand Slam-győztesére éppúgy fény derül ma, mint arra, mire is elég 88 perc.

Véget ér az év első Grand Slam versenye, a döntőbe végül is a megszokott négy emberből került kettő. Nadal tavaly hatszor kapott ki Djokovicstól, s ő is tudja, hogy ez az év arról szól, képes-e megállítani a tendenciát. A szerbnek annak idején egy Davis Kupa-győzelem adta meg a lökést, tavaly a spanyolok nyertek – vajon számít ez Nadal esetében, aki hét év után nehezebb ütőre váltott? Az elődöntőkben jól láttuk: sokszor ezen a szinten nüanszok, lelki dolgok döntenek. A 212-es teniszév egyik nagy meccsére van kilátás, nem is biztos, hogy ajáték, hanem a tét tekintetében. Ha Nadal nyer, visszaszerezheti önbizalmát, megint esélyes lehet a világelsőségre, ha Djokovics, lehet, hogy ebben az évben más nem is nyer Grand Slamet. 9:30, Eurosport, Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság, Rafael Nadal – Novak Djokovics

Ön mit tenne az adott helyzetben: valaki felhívja – ismeretlen hang -, és közli, hogy 88 perc múlva meghal. A határidős filmeket kedvelők most örülhetnek, mert Al Pacinónak kell záros határidőn belül rájönnie, kinek állhat a halála az érdekében. A pszichiáter-orvosszakértő tippjei között egy halálra ítélt rab, egy diák vagy egy elhagyott szerető szerepel. 88 perc (játékidő: 107 perc), 21:30, m1.

Ha 88 perce volna, egy szőke nő nyilván még csinálna egy gyorsdauert, hogy jól mutasson a végére – de ha valaki kiterjedt szőkenőlógiára vágyik, nézze meg az Egy szőkénél jobb a kettő című filmet, melyben Denise Richards és Pamela Anderson testesíti meg a két cicababát, akik jól fekszenek a férfiaknál, ám most épp összekeverik őket két agyafúrt fejvadásszal. A többit el tudják képzelni. 21:50, Viasat3. (Az angol cím (Blonde and Blonder) félreérthetetlenül utal a Dumb and Dumberre.)

Az Élet a Marson időutazós krimisorozat volt, jó kis BBC-minőségben. Most újra láthatjuk a folytatását, a Porrá leszünk, a főhős Gene Hunt a 80-as években folytatja nyomozását, melynek tétje az, hogy visszakerülhet 2008-ba (ma már persze az is múlt), a gyerekéhez. Mindezt pedig tökéletesen profin megírva, megrendezve, eljátszva – aki épp sorozatot keres magának, ezt válassza, ne a Kalasnyikovot. 22:10, Duna TV

Moliére Mizantróp című drámája az értelmiségiek kedves darabja, mert tökéletesen alkalmas az értelmiségi sznobéria elleni fellépés demonstrálására. Alceste, az embergyűlölő megveti a szerelme, Célimene körül lebzselő üres társaságot, de nem bírja a nőt (más rendezések szerint a férfit) rávenni, hogy ő is azokat a tiszta eszményeket kövesse, melyeket ő. 21:30, Duna World.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik