Kultúra

Claire Danesnek ítélték a Hasty Pudding-díjat

Claire Danes amerikai színésznőnek ítélte oda a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszó csoportja az idei Hasty Pudding-díjat a női jelöltek közül.

A 32 éves Danes a csütörtökön tartandó ünnepélyen veheti át a díjat, egy konyhai edényt. A színésznő egyébként éppen most kapta meg harmadik Golden Globe-ját is a Homeland című Showtime-sorozatban alakított CIA-ügynök szerepéért, amely hozott még számára egy Emmyt és a Filmszínészek Céhének elismerését is.

A Hasty Pudding-díj története 1795-ig nyúlik vissza, amikor 21 harvardi diák klubot alapított, melynek alapszabálya szerint az összejövetelekre mindig más tag hoz egy adag hasty puddingot, azaz zabból (vagy más gabonából) főtt kását. Az év nője kitüntetést 1951, az év férfija címet 1967 óta osztják ki a társulat által az adott évben legjobbnak tartott színészeknek, és a díjazottak mindig nagyra becsülik az elismerést. A modern kor női “pudingdíjasai” között olyan művészek találhatók, mint Meryl Streep, Julianne Moore, Anne Hathaway, Halle Berry és Catherine Zeta-Jones.

A férfi kategória győztesét a héten jelentik be, a díjazott február 3-án kapja meg az elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik