Kultúra

Idén is várják Poe rejtélyes rajongóját az író sírjánál

Idén is összegyűlnek Edgar Allen Poe rajongói kedvencük születésnapján Baltimore egyik temetőjében arra várva, hogy rejtélyes híve meglátogassa a költő-író sírját.

Az ismeretlen az 1940-es évektől minden esztendőben három szál rózsát és fél üveg konyakot helyezett a sírra Poe születésnapján, január 19-én. A ’90-es években egy üzenet azt tudatta, hogy az ajándékokat új személy hozza, mert nemzedékváltás történt, de ettől eltekintve minden ugyanúgy maradt – 2010-ben azonban nem bukkant fel a sötét ruhás alak a temetőben, és tavaly is hiába várták.

Az idei sírles ennek eredményeként az utolsó lehet, a virrasztók ugyanis úgy döntöttek, hogy ha ezúttal sem jelenik meg a hátborzongató és rejtélyes történetek mestere előtt stílszerűen tisztelgő rajongó, akkor többet nem várnak rá. A Poe-ház és -múzeum igazgatója, Jeff Jerome egyébként már tavaly kijelentette, hogy szerinte nem lesz több éjszakai vizit, és azt is elmondta, hogy a titokzatos idegen valószínűleg nem forgalmi akadály vagy betegség miatt maradt távol, hanem azért, mert a különleges tiszteletadást csak az író 200. születésnapjáig tervezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik