Kultúra

Nincs nyoma a titokzatos Poe-rajongónak

Idén sem jelent meg Edgar Allen Poe legtitokzatosabb rajongója, aki hatvan éven át minden évben ajándékot vitt az amerikai író sírjára.

Az ismeretlen Poe-rajongó a szerző születésnapján, január 19-én hatvan éven át minden évfordulón három szál rózsát és egy fél üveg konyakot helyezett el a sírra. Tavaly az író 201. születésnapján viszont már nem voltak ott az ajándékok.

Az 1809 és 1849 között élt Edgar Allen Poe tisztelői Baltimore-ban, az író nyughelyénél idén még nagyobb izgalommal várták, hogy vajon visszatér-e az ismeretlen. A virrasztóknak azonban csalódniuk kellett, mert hajnali 5 óráig csupán négy szélhámos jelent meg a temetőben.

Jeff Jerome, a Poe-ház és -múzeum igazgatója is lemondott arról, hogy a titokzatos idegen valamikor még visszatérhet a sírhoz. Jerome biztos abban, hogy a rajongó nem valami forgalmi akadály, vagy betegség miatt maradt távol. Vannak, akik azt feltételezik, hogy Poe emléke előtti különleges tiszteletadást csak az író kétszázadik születésnapjáig tervezte az idegen, és ezért nem látják többé sír közelében.

AJÁNLOTT LINK:

Elmaradt a konyak Poe sírjáról (Múlt-kor)
Edgar Allen Poe sírjának rejtélyes látogatója (szavazo.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik