Kultúra

Tim Rice nem tart a színházi vérfürdőtől

Tim Rice szerint Andrew Lloyd Webber nagyon téved, amikor azt gondolja, hogy a 2012-es olimpia lebénítja a londoni színházi életet.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Lloyd Webber „vérfürdőre” számít nyáron az Egyesült Királyság fővárosának színházaiban, szerinte ugyanis a sportesemény miatt senki nem akar majd musicaleket nézni, és így több intézményt is be kell átmenetileg zárni. Egykori szövegíró társa ennek épp az ellenkezőjét gondolja: mint a London Evening Standardnak elmondta, szerinte „hatalmas hasznot hajt majd a színházaknak az olimpia”.


Ebben most nem értenek egyet (Fotó: AFP)

„Nem értem a dolgot, szerintem az olimpia csak előnyt jelenthet. Sokkal több turista jön-megy majd a városban, és nem hiszem, hogy csak a sporteseményeket szeretnék látni. Mást is akarnak majd csinálni Londonban, és ez a város többek közt épp a színházairól ismert – fogalmazott Rice. – A vérfürdő kicsit erős kifejezés szerintem. Nem hiszem, hogy a darabok rosszabbul fognak szerepelni az olimpia idején, sőt azt hiszem, jobban teljesítenek majd.” Tim Rice azt nem kommentálta, hogy Lloyd Webber elmondása szerint az előzetes jegyeladások a szóban forgó időszakra a szokásos mennyiség tizedét teszik csak ki.

A musicalszerző által jósoltnál pozitívabb végkimenetelben egyébként nem csak Rice bízik, hanem a West End-i producereket és igazgatókat tömörítő szervezet, a Society of London Theatre is, amely Don’t Miss the Real Show in 2012 (Ne hagyd ki az igazi show-t 2012-ben) címmel nagy kampányt tervez nyárra. Az akció célja az, hogy a szokásosnál több turista jelenlétéből adódó lehetőségeket maximálisan kihasználja a szakma, és eloszlassa a látogatók távolmaradásával kapcsolatos félelmeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik