Kultúra

Andrew Lloyd Webber színházi vérfürdőre készül

„Nyári vérfürdőt” fog okozni a 2012-es olimpia a londoni színházakban – mondta a BBC Radio 4-nak adott interjújában Andrew Lloyd Webber.

A világhírű musicalszerző szerint a játékok ideje alatt „senki, de senki nem megy majd színházba”, és „a legtöbb intézmény be is zár”. „Nagyon nehéz időszak lesz” – mondta el Lloyd Webber a Today című műsorban, hozzátéve, hogy az elővételi jegyeladások a szokásos mennyiség egytizedét teszik ki, és három nagy musicalt már egészen biztosan nem is fognak játszani az olimpia idején.

A Really Useful Groupon keresztül hét londoni színházat birtokló Lloyd Webber azt nyilatkozta, hogy Az operaház fantomjához hasonló „nagy, nagy, nagy sikerművek” kitartanak majd a sportrendezvény ideje alatt is, de néhány intézményét biztosan be kell zárnia, mert a West End szokásos turistaközönsége drámaian meg fog csappanni. A musicalguru ugyanakkor azt is hozzátette: a játékok után, a 2012-es év utolsó szakaszában rengeteg új darabot mutatnak majd be, mert „sosem volt a műfaj olyan népszerű, mint most, az emberek musicalétvágya egyszerűen csillapíthatatlan”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik