Kultúra

A tévében: vadászgép, vámpír, Mr. Ripley

Ma Dobó Katát vámpírok közt látjuk, de jön a nagy embergyűlölő regényhőse és egy vadászbombázó is.

Hétfőn az ember nyitott az új dolgokra, ismerkedjünk hát meg egy vadászbombázóval, az Eurofighter Typhoonnal, amely gyors, modern fegyverzettel felszerelhető, igazi drága, pepecs darab – 77,7 millió euróba kerül egy -, amelynek összeszerelését megpróbálja bemutatni a Gyáróriások sorozat mai epizódja. Persze egy ilyen komplex, bonyolult masinánál nem egy üzemben készül minden, hanem több helyen, ezért a Typhoont egy tényleg nagy gyárban építik, amely több országon átível. Vacsora után egy csipetnyi vadászbombázó – 20:00, National Geographic. 

Anthony Minghella legjobb filmje – Alekosz kedvenc határozószavával élve – kétségkívül A tehetséges Mr. Ripley, amely méltó körülmények körülmények közt, fantasztikus helyszíneken, remek szereplőgárdával dolgozza fel Patricia Highsmith embergyűlölő, kiállhatatlan, undok írónő gonosz, romlott, de sikeres, ravasz, okos hősét, Tom Ripleyt, aki egyetemi takarítóból próbálja magát felküzdeni a felső tízezer köreibe. Highsmith-nek megvolt a véleménye a társadalmáról, annak felsőbb és alsóbb rétegeiről egyaránt, ezt mi most Matt Damon, Jude Law, Kate Blanchett, Gwyneth Paltrow, Philip Seymour Hoffmann tolmácsolásában meg is ismerhetjük. 21:10, Viasat3.

 

Akinek a társadalmi előrejutás agyafúrt módozatai helyett egy kaotikus világban a morális és törvényes rend fenntartásáért kiálló bíró története szimpatikusabb, válassza Sylvester Stallone és Max von Sydow közös filmjét, melyben még egy egykori punkzenész, Ian Dury is szerepet kapott. A Dredd bíró egy kellemetlen jövőben játszódik, ahol a gonosz és sötét erők rágalmak alapján börtönbe juttatják a címszereplőt, akinek ki kell szabadulnia, és rendet kell tennie. Dörögjenek a fegyverek 21:15-től a coolon. 

Amikor még ilyesmikkel tudtunk foglalkozni! A …hogy szaladnak a fák! története egy történészé, aki visszalátogat oda, ahonnan jött: a faluba. Szegénység, rossz körülmények fogadják, majd Lina néni, a nevelőanyja meghal a keze között boldogan. A történész visszatérése a városba feszültségekkel teli. Egy film és problémacsokor 1966-ból a fiatal Iglódi Istvánnal a főszerepben (de Szirtes Ádám, Dajka Margit, Kiss Manyi is ott lesz), a rendező pedig Zolnay Pál  – 21:30, Duna World

A vámpíros, Alkonyat-os divathullám elhozta a Twilight-klónok hullámát is, a Vér és csokoládé is ilyen. Egy fiatal lányról szól, aki vámpír, de ezt titkolja, ám amikor feltűnik a színen két belevaló csávó, minden a feje tetejére áll. Szerelem, ifjúság, örök élet kapcsolatáról az Engedj be! címá filmet tessék megnézni, vér és sápadt fiatalok látványára azonban megteszi ez a Vér és csokoládé is, melyben Dobó Kata is szerepet kapott. 0:00, RTL Klub.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik