Kultúra

Houdinit fogja játszani Hugh Jackman

Houdini szerepében lesz látható a 2013-14-es évadban a Broadwayn Hugh Jackman - jelentették be a készülő musical producerei.

A 43 éves ausztrál színész tavaly hatalmas sikert aratott a New York-i színházi negyedben egyszemélyes Hugh Jackman: Back on Broadway című műsorával. A bevételi rekordot döntő tízhetes előadássorozat a múlt hét végén fejeződött be a Broadhurst Színházban, és csupán az utolsó héten több mint kétmillió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, az összbevétele pedig csaknem 15 millió dollárra rúgott.

A Houdini című musicalben Jackman a világhírű illuzionistát alakítja majd. Mint a bejelentéssel kapcsolatban kiadott közleményében fogalmazott: gyermekkora óta elbűvölte Harry Houdini élete, és sok szempontból elmondható, hogy valójában egész életében erre a szerepre készült.

A producerek szerdán elmondták: a musical szövegkönyvét az Oscar- és Emmy-díjas Aaron Sorkin (Az elnök emberei) írja. A magyar származású amerikai szabadulóművészről szóló darab zenéjét és dalait az Oscar- és Grammy-díjas Stephen Schwartz szerzi, a rendező pedig Jack O’Brien lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik