Kultúra

A tévében: szilveszter – vagy amit akartok

Sas-kabarétól a Ponyvaregényig, azaz végignézünk a mai kínálaton

Mivel a karácsonnyal ellentétben a szilveszternek szerves része a tévénézés (akár magányosan, akár csoportosan, háttérvillódzásnak, táncolási segédletnek, koccintás alatti elnökibeszédnek), a szokásostól eltérően nem műsorról műsorra, hanem csatornaról csatornára haladva adunk áttekintést a kínálatról. (Vastaggal kiemelünk azért pár érdekesebb műsort.)

A királyi egyes (m1)  a Maradj talpon! különkiadása (16:00) mellett (a címbéli felszólítás sokaknak már délután nagy kihívást fog jelenteni, nem műveltségi problémák miatt) egy Ákos-koncertet (18:30) gondolt adekvátnak, majd este jön a Poén Péntek 20:00-tól, L’art pour l’art Társulattal, Bagi-Nacsával, majd pedig zenével egész éjfélig, amikor is Schmitt Pál megindul a Sándor-palotában a kamera felé. 

Az m2 egyszerűbben gondolkodott: 20:55-től éjfélig a Magyar Rádió Szimfonik játszik mindenféle slágerokat szintén Pali bácsi érkeztéig.

Az RTL Klub 12:50-től filmekkel kezdi a vizuális szőnyegbombázást, Macskafogó 2, 14:30-tól a megunhatatlan Szuperzsaru Terence Hill-lel, 16:30-tól becsatlakozik hozzá Bud Spencer a Kincs, ami nincs keretében, 19:30-tól  pedig jön a Men in Black, majd pedig ValóVilág – akárha egy szimpla, szürke szombat lenne. 

A TV2 a Szellemirtók 2-vel kezdi meg a szilveszteri szezont 13:05-től, 19:00-tól lesz Aktív különkiadás, aztán Frizbi, majd éles fordulattal 21:05-től a mikroszkópos Sas Kabaréval a csatorna búcsút vesz az 50 év alattiaktól, és 22:05-től is retró kabaré lesz látható éjfélig – a csatorna, úgy látszik, tudomásul vette, hogy nemzedéki jelleget öltött.

A Viasat3-on 18:05-től két film tűnik szilveszteri specialitásnak, a Szenzációs recepciós Michael J. Foxszal, majd a Showtime – Végtelen és képtelen Robert De Niróval és Eddie Murphyvel. 21:50-tól jön az elég jó választásnak tűnő (hangulatra, aláfestésnek, filmnek is jó) Ponyvaregény, amit úgyis mindenki látott már, de akár egy buliba is jó röhögni hangulatemelésképpen a löbigmeken.

 

A Duna TV-n a szokásos karót nyelt laza stílussal találkozhatunk, lesz 19:00-tól Mága Show, majd jön a Zimmer Feri 21:05-től, később pedig a “Máté Pétertől kérem alkoholista apósomnak az Elmegyek című dalt”-jellegű Kívánságkosár. A Duna2 ehhez azt tudta hozzárakni, hogy összeterelt pár Szilveszter keresztnevű híres embert (köztük a csatorna  frissen távozott elnökét is, minő véletlen), ami legalább olyan kínos ötlet, mint egy kuplerájban családi fényképeket mutogatni szakmabelinek. 

Az ATV az m1-től Bagiékat, a TV2-től a Sas-kabarét veszi át (nem konkrétan az adást, csak a közreműködőket), majd 0:05-től érkezik Fásy Ádám, és a mulatós zene apoteózisa.

A cool 20:25-től kontextusba illőnek érezte a világ egyik legrosszabb filmjének, a Waterworldnek a levetítését, míg a Story4-en 21:40-től André Rieu hegedűs bécsi koncertjét adja le, keringőzhetnek a hívek, akik képtelenek kivárni a bécsi Operabál képeit.

A sportadókon ilyenkor éves szintű összefoglalók, bakiparádé kezdik meg cunamiszerű áramlásukat, talán a sport1-es Messi kontra Ronaldo: A gólpárbaj lesz leginkább gyönyör a fociszerető szemnek 19:05-től. 

Az HBO2-n 22:00-től Lady Gaga-koncertfilm lesz, az idei turné egyik felvétele, míg az ismeretterjesztő csatornák közül a National Geographicot kell kiemelni, mely 17:00-tól 23:00-ig csak apokaliptikus, véres, szenvedéssel teli műsorokat mutat be, vélhetőleg a szilveszteri kötelező ünneplést gyűlölők kedvére téve. 

De töltsük akárhogy is az estét, boldog új évet tévén innen, tévén túl!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik