Kultúra

Újra összeállt a Beach Boys

Jövőre turnéra indul és lemezt is készít a régóta inaktív amerikai surfrock zenekar, a Beach Boys.

A minden idők legsikeresebb és legfontosabb popcsapatai közé tartozó együttes 2012-es felállásában a 69 éves zenekarvezető, Brian Wilson, valamint a szintén alapító Mike Love és Al Jardine mellett az évtizedekkel ezelőtt csatlakozott Bruce Johnston és David Marks szerepel. “Hiányoztak a többiek, és felvillanyoz a gondolat, hogy új lemezt készíthetek és ismét színpadra állhatok velük” – jelentette ki Brian Wilson.

Az annak idején a Beatles-szel is versenybe szálló zenekar – amelynek 36 dala került be az amerikai Top 40-be, 1966-os, Pet Sounds című albumát pedig minden idők legjobb lemezei közt tartják számon – ötvenállomásos turnét tervez 2012-re. Az első koncertre április 27-én, a New Orleans-i Jazz & Heritage fesztiválon kerül sor, de Al Jardine azt nyilatkozta a Rolling Stone-nak, hogy már február 12-én is ott lesznek a Grammy-díjátadón Los Angelesben. “Annyit árulhatok el, hogy meglepetés lesz, valami igazán izgalmas dologra készülünk” – monta el a zenész a lapnak az esemény kapcsán.

Az együttes utolsó hivatalos stúdiólemeze 1996-ban jelent meg, a következő album azonban nem az elmúlt 15 év első új kiadványa lesz a csapattól, a közelmúltban ugyanis boltokba került az 1966-67-ben készített, de ezidáig soha meg nem jelent Smile című Beach Boys-anyag. Ennek a kiadása valószínűleg szerepet játszott az együttes összeállásában is, bár Brian Wilson még a lemez bejelentését követően is cáfolta, hogy vissza fog térni. Mike Love – aki egyébként Wilson unokatestvére – a végül mégiscsak megvalósult reunion kapcsán most csak annyit mondott: “Gyerekkorunk óta a zene volt az egyesítő erő és a közös pont a családunk életében. Igazi áldás, hogy ezt meg tudtuk osztani a világgal. Hát nem lenne klassz újra végigélni ezt? Dehogynem!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik