Kultúra

A tévében: akció, rejtélyek, régészek

Titokzatos nagybácsik mellett egykori médiamogul, focimeccs, dzsungeles akció és a fasiszták régésze várja a nézőit ma.

Rejtélyes öregurak, akiknek valami furcsasággal van teli a múltjuk, illetve pénzzel a zsebük – ide csöppen a kis Walter, aki egyre furábbakat észlel, pl. postán oroszlán érkezik a nagybácsikhoz. Már ez sem hangzik rosszul, de ha hozzáteszem, hogy Robert Duvall és Michael Caine személyesíti meg őket, szép reményeket táplálhatunk a Leharcolt oroszlánok című filmmel szemben, mely 20:15-kor kezdődik az m1-en.

20:30-kor Jakupcsek Gabriella vendéget fogad az új Jakupcsek… mert érdekel című beszélgetős műsorban, Árpa Attilát, aki volt már Jávor Pál utódja a Hippolytban, amerikaifutballista, ValóVilág-kitalátor és ki tudja, mi még, a magyar kereskedelmi média karakterének egyik megteremtője – lesz miről beszélni vele a Story4-en.

Az Európa Liga mai fordulójának Story4 által közvetített meccsének kilétét a cikk írásának pillanatában még homály fedi, én személy szerint a Besiktas – Stoke Cityt választanám (óriási hangulat lesz, a Stoke-nak kellene legalább egy döntetlen, mert vereség esetén a győztes Dinamo Kijev letaszíthatja a továbbjutó második helyről), de meglátjuk, van még izgalom máshol is. 20:55, Story4.

Igazi akciófilm a kalandregényes című Az Amazonas kincse füstölgő beszólásokkal, légi felvételekkel, robanásokkal, kincs- és embervadászattal, egyre bonyolódó kalandokkal és a dzsungellel. A főszerepekben két eléggé különböző karakterű ember, Dwayne “The Rock” Johnson és Christopher Walken látható, de Rosario Dawson is kapott egy szerepet a filmben a férfitársadalom legnagyobb megelégedésére. Peter Berg filmje 21:00-kor kezdődik a TV2-n. 

Mint minden diktatúra, a Mussolini-féle is tulajdonába vette volna a múltat, ezért céljainak és ideológiájának megfelelő régészeti kutatásokat indított a Földközi-tenger térségében. Az itáliai eredet igazolása és kiterjesztése – mely nyilván a leendő hódításokhoz adott alapot a demográfiai érvvel egyetemben – számtalan pozitív hozadékkal járt a régészettudomány szempontjából, de mégis egy vállalhatatlan politikai cél, a fasizmus alá adta a szaktudományos lovat – erről, és az ásatások egyik legfőbb irányítójáról, Luigi Maria Ugoliniről szól a Mussolini régésze című dokumentumfilm a Duna TV-n 23:20-tól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik