Kultúra

Többéves mélyponton az amerikai moziforgalom

Alig haladta meg a 77 millió dollárt (18 milliárd forintot) a hét végén az észak-amerikai mozik forgalma, ami hároméves mélypontot jelent.

A bevételi toplista első helyére 13,7 millió dolláros (hárommilliárd forintos) jegyeladással Garry Marshall Szilveszter éjjel című romantikus komédiája került. A sztárszereposztás – Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker, Robert De Niro, Halle Berry, Jon Bon Jovi – sem volt elég csábító, a külföldi forgalommal együtt a film összesen 26,6 millió dollárt tudott összeszedni a Warner Bros. vasárnapi tájékoztatása szerint.

A The Sitter című vígjáték Jonah Hillel a kutyaütő bébiszitter szerepében a sikerlista második helyét szerezte meg tízmillió dollárral (2,2 milliárd forinttal), az elmúlt három héten a toplistát vezető Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész pedig a harmadik helyre csúszott 7,9 milliós (1,8 milliárd forintos) jegyeladással. Az első öt legnézettebb produkció közé még a Muppets és a Karácsony Artúr című családi film jutott be hétmillió, illetve 6,6 millió dolláros bevétellel.

Paul Dergaraberian hollywoodi boxoffice-elemző az észak-amerikai mozik forgalmának ilyen mértékű visszaesését a férfiközönséget vonzó filmek hiányával magyarázta. Az álomgyár stúdiói már csak a karácsony előtti szuperprodukciók dömpingjében bíznak: szinte egyszerre mutatják be az új Sherlock Holmes- és Mission: Impossible-filmet, valamint A tetovált lány hollywoodi adaptációját David Fincher rendezésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik