Kultúra

Halat a magyarnak! Halat a győrinek!

Ifjú gasztró-guruk csapnak össze december 8-án a győri Apáczai Karon. A csapatok afrikai harcsából készítenek fogásokat, egy hozzá harmonizáló bor kíséretében.

Pikkelyek és menük összecsapása lesz a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán rendezett főzőverseny. A gyakorlott profik után, most a fiatalok versenyeznek, hiszen a Halra Magyar Halra Bor szervezőcsapata úgy döntött, ezúttal az egyetemistáknak adják át a stafétabotot, illetve a fakanalat. Az induló 4 együttes feladata az lesz, hogy afrikai harcsából készítsenek egy általuk megálmodott ételt, melyet egy hozzá leginkább passzoló borral szolgálnak majd fel. A szakmai zsűri az értékelés során a tálalást, az ízvilágot, a magyar alapanyagok használatát valamint a borválasztást is értékeli, és azt is, hogy a finomság otthon is könnyen elkészíthető legyen. A rendezvénnyel a szervezők célja az, hogy felhívják a figyelmet a magyar hal jótékony hatásaira és bemutassák, hogyan lehet könnyen és gyorsan finom halételeket varázsolni a hétköznapokra, és az ünnepi asztalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik