Kultúra

A Sony már íratná is a Steve Jobs-film forgatókönyvét

Felkérte a Sony A közösségi háló forgatókönyvíróját, Aaron Sorkint, hogy készítse el Steve Jobs életrajzi filmjének szkriptjét az elhunyt Apple-vezérről szóló könyv alapján.

Sorkin még nem mondott igent a megkeresésre, de úgy fogalmazott: “komolyan fontolgatja”, hogy elvállalja a feladatot. “Jelenleg még csak játszom a gondolattal – nyilatkozta az E! Online-nak az író, aki épp most olvassa Walter Isaacson Jobs-könyvét. – Ez egy rendkívüli projekt, és a film nagyszerű lesz, bárki is készíti el a forgatókönyvét. Steve Jobs hatalmas üzletember, hatalmas művész és hatalmas gondolkodó volt. A 11 éves lányomra, Roxyra még nagyobb hatást gyakorolt, mint rám, ő ugyanis egész nap a Jobs-féle játékszereket nyüstöli.”

A Sony állítólag egymillió dollárt fizetett az óriási eladásokat produkáló Jobs-könyv megfilmesítési jogaiért, egyes források pedig már arról is beszámoltak, hogy a főszerepre George Clooneyt, vagy az Apple vezetőjét egyszer már eljátszó Noah Wyle-t kérnék fel. A Hollywood Reporter megkereste a témával kapcsolatban a veterán castingost, Sharon Bialyt, aki azt mondta: a fiatal Jobs szerepére Ashton Kutchert, Andrew Garfieldet vagy Shia LeBoufot tartaná a legalkalmasabbnak, míg az idősebb karaktert Wyle, Keanu Reeves vagy Ralph Fiennes játszhatná el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik