Kultúra

Éjszakai száműzetésbe küldték Rihannát a franciák

Túl soknak találta Franciaországban az illetékes hatóság Rihanna új klipjét, a We Found Love-ot, ezért betiltották a nappali vetítését.

A testület szerint a videóban egyrészt a megengedhetőnél többet mutat magából az énekesnő, másrészt a képsorok az önpusztító viselkedés népszerűsítésére is alkalmasak lehetnek. A Rihannát és Dudley O’Shaugnessy bokszolót egy sokat balhézó és még többet dohányzó, valamint néha bolti lopást is elkövető párként ábrázoló klipet ennek megfelelően a francia tévécsatornákon csak este tíz után lehet leadni.

A döntés kis túlzással akár menetrendszerűnek is nevezhető, a videót ugyanis szinte folyamatosan kifogásolja valaki: forgatása alatt a felvételekhez földjeit kölcsönadó ír farmer háborodott fel az énekesnő hiányos öltözékén, a premiert követően pedig a Rape Crisis Centre nevű szervezet tiltakozott, mondván: a képsoroknak az az üzenete, hogy a nő egy tárgy, amit a férfi birtokol. Rihannának egyébként nem ez az első videója, amivel kapcsolatban intézkednek a hatóságok: S&M című klipjét több országban is betiltották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik