Kultúra

Budapesten koncertezik Rihanna

A mindössze 23 éves barbadosi sztár december 8-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

A rhythm and blues, a pop, a reggae és a dance műfajában egyaránt otthonosan mozgó énekesnő számára a 2005-ös debütálás után és a sikeres SOS című kislemez után az igazi áttörést a 2007-ben megjelent harmadik album, a Good Girl Gone Bad című anyag jelentette, amelyről három listavezető dal is kikerült, a Jay-Z-vel közösen rögzített Umbrella, a Take a Bow, valamint a Disturbia. A Good Girl Gone Bad albumot kilenc Grammy-díjra jelölték, egyet meg is kapott az Umbrelláért. Negyedik stúdiólemezéről, a 2009-es Rated R-ról a Rude Boy vezette az amerikai listát, akárcsak a tavaly novemberben kiadott Loud-ról az Only Girl (In the World) és a What’s My Name?.

Rihanna fiatal kora ellenére már több mint 25 millió albumot és 45 millió kislemezt adott el, és nem kevesebb, mint 92 zenei díjat zsebelt be eddig. Tavaly a korábbi mellé újabb két Grammy-t gyűjtött be a Jay-Z-vel közösen készített Run This Town-ért.

Rihanna a Loud című lemezt bemutató turnéja során szeptemberben kezdi európai koncertjeit, a december 8-i budapesti időpont előtt Nagy-Britanniában, utána Portugáliában lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik