Kultúra

Népítélet: erősödő köztévé, Üvegtigris fél házzal

Bár egyre többet és többen nézünk tévét, ez nem mindenkinek jár sikerélménnyel.

Ahogy hűl az idő, romlik a levegő, úgy nézünk egyre többet tévét. November második hetében már 12 műsor ért el egymilliós nézettséget, míg korábban, a nyári vagy a vénasszonyok nyarának periódusában ilyenre csak 4-5 műsor volt képes.

A vasárnap este érdekesen alakult, 18:30-tól a Tényeket megverte az RTL Klub Híradója, majd utána fordult a kocka, a Napló átvette a vezetést (1,4 és 1,2 milliós nézettség mindkét esetben), végül 19:30-ra a két csatorna elveszített kb. 140 ezer nézőt (a nagyját a TV2), akik átmentek az m1-es Híradóra. Az m1 a főműsoridőben egész 600 ezerig erősödik a Magyarország, szeretlek!-kel, de utána 200 ezer alá süllyed, még a Film+ is megelőzi (amely átlagosan 300 ezres nézettséget produkál végig). Az RTL Klubon a kis visszaesés után folyamatos az erősödés a VV5 kiszavazása alatt, 1,6 millió után 600 ezer ember kapcsol el a Heti hetes kezdetekor. A TV2 pedig marad a Napló után végig egymillió alatt (A múmia visszatér végére megy csak fel 1,1 millióra).

 

A VV5 tehát az egész estét megnyeri, de a Napló időszakában kikap. 

Az m1 egyre erősödik, a szerdai Híradója elérte a 750 ezres nézettségi értéket, és a Magyarország, szeretlek!, illetve a Kékfény és a Maradj talpon! után a Poén péntek is 600 ezren túli nézettséget mondhat magáénak. 

A TV2-nek nem jött be az Üvegtigris, pedig a viszonylag gyenge, csütörtöki napra került be a film, de majdnem feleannyi nézője volt, mint az RTL Klubon a Barátok köztnek, majd a VV5-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik