Kultúra

A tévében: titokzatos világvége, szobor és gyilkos

A Szfinx rejtélyével kezdünk, a világvége problémáival folytatjuk és a Hasfelmetsző üldözőjével zárunk.

Titokzatossága csak ismertségével vetekszik, de most végre fény derül az igazságra: a Szfinx építésének hogyanjára, mikéntjére, csínjára és bínjára, a roppant szobor funkciójára akar rájönni a Titkok a múltból forgatócspoportja és szakértői gárdája. 16:00, National Geographic.

Nemrég láttuk, de olyan jó még egyszer, az első, a legizgalmasabb, a legmeseibb, a legjobb: A Karib-tenger kalózai – A Fekete Gyöngy átka. Királykisasszony fél keze, lovag és hősszerelmes, bumfordi inasok és hajósok, rossz kapitány és jó kormányzó, és persze a Gerbaud-ban glasszékesztyűben társalkodó asszonyok testtartásában futó, rabló, vívó Jack Sparrow. 18:35, cool

Bár az árfolyamok, a költségvetés is nagyon afelé mutat, a maja naptár már sok száz éve megmondta, hogy 2012-ben jön a világvége. A kérdés, hogy pontosan mikor és miért jön a vég, az apokalipszishez a 2012: az utolsó prófécia ad segédletet. Azután már csak helyet kell foglalni Noé bárkájára. 19:00, National Geographic.

Volt egy rendező, jól ismerte a londoni argót, és a laza arcokat, akik nem mindig legális úton szerezték meg a napi vetevőre valót. Ebből két film is lett, a második jobb lett, mint az első, ami elég ritka. Aztán a rendezőt felkapták, megpróbálkozott mással, ami hasonló volt, de mégis más, nem ment, így végül belátta, megmarad annál, amit még mindig ért, igaz, nem érdemes azt sem megtagadni, ami azóta történt. ” A régi iskola tagjai, a feltörekvő fiatalok és az amatőr gengszterek is maguknak akarják a pénzt” a Spíler történetének ez a tagmondata akár erre az életművi kacskaringózásra is utalhatna. Guy Ritchie, mielőtt megtalálta volna másodvirágzásának új terepét, a 19. századi Angliát és Sherlock Holmest, még pár mozdulattal ellenőrizte magát, mennek-e még a régi trükkök. Ez a Spíler Gerard Butlerrel, Thandie Newtonnal, Tom Wilkinsonnal, Gemma Artetonnal, 21:30, m1.

Sosem kapták el korának leghírhedtebb sorozatgyilkosát, Hasfelmetszó Jacket, akit üldözni nem lehetett túl sok sikerrel kecsegtető szakmai kihívás – ellenben borzalmasan nyomasztó élmény. Főhősünknek pont ezt van szerencséje átélni, ráadásul misztikus, álmában is dolgozó rendőr ő – Johnny Depp alakítja. Ráadásul bele is szeret a következő áldozatokba annak rendje és módja szerint. A Pokolból, 22:00, Filmmúzeum.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik