Kultúra

Népítélet: a TV2-nek nem nyerő a tuti recept

Valami Amerika? Előbb az X-faktor, majd a Hill-Spencer páros intézte el a TV2 titkos csodafegyverét.

A TV2 amolyan minden mindegy alapon megpróbálta bevetni a Valami Amerikát az X-faktorral szemben – szombaton, ugyanabban az időben. Lehet, hogy azt gondolták, a film megismétli a Csak szex és más semmi előző heti sikerét (1,1 millió néző), igaz, az épp az Összeesküvőket verte az RTL Klubon a keddi napon. De “szegény embernek semmi sem sikerül” (Alfonsó), főleg nem a mai műsorstruktúra messze legstabilabb és legsikeresebb műsorától elszipkázni nézőket: a vége felé tartó tehetségkutató – az életét újrakezdeni itt vágyó kismama szívszorító kiesésével együtt – megint kétmillió néző fölött zárt (2,19 millió néző az össznézettséget tekintve). Sőt a Valami Amerikát még az m1-es Híradó is megverte jó százezer nézővel (563 ezer) – volt olyan időszak (fél kilenc körül), amikor az RTL Klubot kétmillióval többen nézték, mint a TV2-t, ami azért ciki.

A VV5 vasárnapi Aréna adásának nézettsége is érdekesen alakult: eleinte a Napló a TV2-n 1,5 millióval verte az 1,1 milliós nézettségű valóságshow-t, majd a Napló után 500 ezer ember elvándorolt a TV2-től, egy részük átment a VV5-re, másik részük az m1-es Híradóra és a Szeretlek, Magyarország!-ra váltott, ami a 19:00-s 240 ezer néző után 5-600 ezer nézőt jelent az m1-nek, és 1,3-1,4 milliót a VV5-nek – azaz ekkor már ő a legnézettebb műsor. 21:30-tól a TV2 stagnál valahol egymillió alatt (A múmia című film vége), a Frizbi pedig még 200 ezer embert veszít. Az RTL Klub a VV5 után kell lenyelje a 600 ezer néző elvesztését 23:00-ig, a Sziriana ennyire rétegfilm George Clooney, Matt Damon stb. ide vagy oda. Az m1 a Magyarország, szeretlek! után elveszti a nézői felét, és ez a 300 ezer is lassan apad százezerrel 23:00-ig.  
A Valami Amerika vasárnapi ismétlése 300 ezerről indul, 600 ezerre emelkedik a Tényekig, de eközben az RTL Klubon a verhetetlen Terence Hill-Bud Spencer páros Mindent bele, fiúk! örökbecsűje 600 ezerről egészen 1,3 millióig emelkedik az RTL Klub-os Híradóig. 

A mezőny tömörödik, a 30. legnépszerűbb műsornak (Maradj talpon!, m1) is hatszázezres a nézettsége – itt a hideg, itt az ősz, nincs kedvünk kimozdulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik