Kultúra

Gaga és Bieber lett az MTV európai díjátadójának bajnoka

A papírforma érvényesült az idei MTV EMA gálán: Lady Gaga és Justin Bieber vitte el a legtöbb fontos díjat.

Lady Gaga négy díjat vehetett át a belfasti Odyssey Arena színpadán: Born This Way című számával a legjobb dalnak és a legjobb klipnek járó kitüntetést is bezsebelte, emellett ő lett az év legjobb női előadója és „a legnagyobb rajongótáborért” odaítélt díj tulajdonosa is. A szokott módon furcsa ruhákat viselő énekesnő köszönőbeszédeiben többek között azt is elmondta, hogy a Born This Wayt tartja élete eddigi legjobb szerzeményének, azonos című lemezét pedig élete legjobb albumának (az eddig megjelent kettőből).

Bieber az év legjobb férfielőadójának és a legjobb popénekesnek járó díjjal távozott, és második köszönőbeszédében a közelmúltban kirobbant apasági botrányára célozva azt mondta: az utóbbi időben megpróbálták besározni, de már túl van rajta. Szintén két-két kitüntetést vitt el Bruno Mars és a 30 Seconds to Mars, de jutalmazták Eminemet és a Linkin Parkot, valamint Katy Perryt is (ők sorrendben a legjobb hiphopelőadónak, a legjobb rockzenekarnak és a legjobb élő produkciónak járó díjat vehették át.)

A gálán – amelynek házigazdája Justin Bieber barátnője, Selena Gomez volt – fellépett a két fődíjazott, Gaga és Bieber, valamint Bruno Mars, a Coldplay és a Red Hot Chili Peppers is. A műsort a Queen produkciója zárta, akik Adam Lambert énekessel kiegészülve adtak elő egy egyveleget a The Show Must Go On, a We Will Rock You és a We Are the Champions című számokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik