Kultúra

A Compact Disco megy az MTV EMA gálára

Hazánkban a Compact Disco kapta meg az MTV EMA regionális díját, így a zenekar képviseli Magyarországot november 6-án a nemzetközi díjátadón is.

A magyar nyertest a fővárosi Corvintetőn tartott hétfő esti rendezvényen hirdették ki. Az idén “Az év hazai elektronikus zenei produkciója” kategóriában Fonogram-díjat is kapott Compact Disco a közönség szavazatai alapján maga mögé utasította vetélytársait, a Bin-Jipet, a Carbonfoolst, a Fish!-t és a Punnany Massifot, így elindulhat a World Wide Act Awardért az MTV EMA gálán, amelyet november 6-án tartanak az észak-írországi Belfastban, az Odyssey Arenában. A díjat a legtöbb közönségszavazatot szerző előadó kapja, voksolni már lehet az MTV EMA oldalán.

A díjakat 1994 óta adják át, minden évben más-más helyszínen, jelenleg tizenöt kiemelt és huszonöt regionális kategóriában. A legtöbb MTV EMA-t eddig az amerikai rapper, Eminem kapta (szám szerint tizennégyet), a legtöbb jelölést egyazon évben pedig Lady Gaga 2011-ben (hatot). Az MTV EMA magyarországi regionális díját 2007-ben Ákos, 2008-ban a Gonzo, 2009-ben és 2010-ben pedig a Kolin nyerte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik