Kultúra

Seal nem kér bocsánatot a csecsenföldi botrányért

Seal nem hajlandó politikai vitákba bocsátkozni azért, mert fellépett Ramzan Kadirov csecsen elnök születésnapi ünnepségén.

Az október 5-i összejövetel – amely egyúttal Csecsenföld fővárosa, Groznij alapításának 193. évfordulója, és egy bevásárlóközpont átadási ceremóniája is volt – nagy port kavart, miután Kevin Costnertől Jean-Claude Van Damme-on és Hilary Swanken át Vanessa Mae-ig számtalan világsztár elfogadta a meghívást, és együtt ünnepelt a politikussal, akit emberrablásokkal és gyilkosságokkal vádolnak. A hírességeket a Human Rights Watch sorra vonja felelősségre az esemény óta, és Hilary Swank már elnézést is kért azért, hogy megjelent a rendezvényen, de Sealtől hasonló nyilatkozat nem várható, sőt az ünnepen fellépő énekes kikéri magának a vádakat.

A sztár a Twitteren reagált az őt ért kritikákra, és üzenetében azt írta, azért utazott Groznijba, hogy zenéljen a csecsen embereknek, majd úgy folytatta: „ZENÉSZ vagyok, ezért méltányolnám, ha kihagynának a politikai ügyekből”. Hogy az efféle kérdésekben valószínűleg tényleg tájékozatlan, azt egyébként twitje akaratlanul is megerősíti, ugyanis grozniji közönségét „csecseni” embereknek nevezte benne.

Arról nincsen információ, hogy a hazánkban is gyakran megforduló előadó mekkora gázsit kapott a kétszámos produkciójáért. A szintén fellépő Vanessa Mae félmillió dollárt keresett a rendezvényen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik