Kultúra

Orbánnal vannak tele a hírműsorok

A miniszterelnök több mint háromszáz alkalommal tűnt fel a szeptemberi hírműsorokban. 147-szer beszélt is.


Fotó: Reuters

Szeptemberben a devizahiteleseket megsegítő csomag volt a legtöbbet tárgyalt téma a hírműsorokban, valamint a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseivel és bűncselekményekkel foglalkozott még sokat a média – ez derül ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szeptemberi gyorsjelentéséből.

Az MTV esti Híradójának szeptemberi adásaiban 5,1 százalékos szereplési lehetőséget kapott a kormány, míg a Fidesz majdnem 48 százalékot. A KDNP 2,9 százalékos arányban jelent meg, az MSZP 24, a Jobbik 11,5, az LMP pedig 9 százalékban.

Az RTL Klub esti Híradójában 11,3 százalékot biztosított a kormánynak és 54 százalékot a Fidesznek, a KDNP-nek pedig 4,2, az MSZP-nek 18, a Jobbiknak 6, az LMP-nek pedig 6,5 százalékot.

A TV2 Tényekben szeptemberben 7,1 százalékos megjelenést kapott a kormány, a nagyobbik kormánypárt 53,6 százalékot, a KDNP 2,1, az MSZP 28,6, a Jobbik 2,1, az LMP pedig 6,4 százalékot.

A politikusok közül Orbán Viktor tűnt fel legtöbbször a hírműsorokban – összesen 313 alkalommal. Ebből 147-szer meg is szólalt. Semjén Zsolt KDNP-elnök 11 megjelenéséből 7-szer beszélt. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke 117-szer szerepelt a hírműsorokban 87 megszólalással, Vona Gábor (Jobbik) 24-szer, 17-szer saját hangon, Schiffer András, az LMP frakcióvezetője pedig 40-szer, ebből 29 alkalommal saját megszólalással.

A Fideszből a legtöbbet Orbán Viktor szerepelt a médiában, őt követte Szijjártó Péter, Matolcsy György, Lázár János és Rogán Antal. A KDNP-ből a legtöbbet szerepeltetett személy Hoffmann Rózsa volt szeptemberben, majd Rubovszky György, Semjén Zsolt, Harrach Péter és Soltész Miklós. Az MSZP sorrendje: Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Horváth Csaba, Józsa István és Simon Gábor, míg a Jobbiké Vona Gábor, Volner János, Gaudi-Nagy Tamás, Lenhardt Balázs és Mirkóczki Ádám. Az LMP-ből a legtöbbet Schiffer András szerepelt a hírműsorokban, őt követte Vágó Gábor, Szilágyi Péter, Scheiring Gábor és Ertsey Katalin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik