Kultúra

Zsidó harcosról készítene filmet Mel Gibson

Júdás Makkabeus, a görögök ellen fellázadó, Kr. e. 2. századi zsidó harcos története régóta Gibson filmötletei között szerepel.

Az új, véres-erőszakos, ókori témájú mozi tervét a Warner Bros. stúdió karolta fel, és a Hollywoodból a 90-es évek óta eltűnt, de most visszatérő Joe Eszterhas írta hozzá a forgatókönyvet (ő hozta össze annak idején az Elemi ösztön forgatókönyét). 

A brutális történelmi feldolgozások terén Gibson már két független filmmel, a Passióval és az Apocalyptóval is bizonyított. 
A filmötlet híre azért meglepő, mert 2006-ban Mel Gibsonnak volt egy botrányos antiszemita kijelentése: a filmsztár akkor részegen azt mondta, hogy a “a zsidók felelősek a világ összes háborújáért”.

Az elhangzottak miatt Mel Gibson később elnézést kért, és elvonókúrára is elment. 

Később élettársa megfenyegetése és sorozatos egyéb botrányai miatt kiközösített hollywoodi sztár idén tért vissza a Jodie Foster által rendezett The Beaver című filmmel (amely Magyarországon a borzalmas és félrevezető A hódkóros címmel került a mozikba).

A Warner Bros. támogatása szakértők szerint arra utal, hogy a hollywoodi filmgyárak még hisznek Gibsonban és abban, hogy a sztár újra akkora hasznot hoz majd nekik, mint legsikeresebb filmjei, például a Halálos fegyver-széria idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik