Kultúra

Sztárzenekarok demonstrálnak a Zöld Pardonért

Jövő vasárnap többek között a Quimby és a Csík zenekar is fellép a Műegyetem rakparton.

Jelen állás szerint a Petőfi híd, budai hídfőjénél található két szórakozóhely, a Zöld Pardon és a Rió működése csak 2011. október 31-ig biztosított. Ahogy arról korábban itt írtunk, a Zöld Pardon (ZP) üzemeltetője még augusztusban szerződéshosszabbítási kérelmet adott be a XI. kerülethez, ám azt Hoffmann Tamás újbudai polgármester a lakossági panaszok magas számára hivatkozva elutasította.

A közterület-használati szerződés meghosszabbításának ügyében várhatóan a képviselő-testület szeptember 22-i ülésén születik döntés. A ZP üzemeltetői előtte, szeptember 18-ára nagyszabású megmozdulást szerveznek a Facebookon, hogy a szórakozóhely támogatói együtt tiltakozhassanak a népszerű hely bezárása ellen.

A demonstráción több sztárzenekar is részt vesz majd: jövő vasárnap a Műegyetem rakparton ott lesz többek közt a Quimby, a Kiscsillag, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a Bikini, a Vad Fruttik és a Pál Utcai Fiúk, akik szintén tiltakoznak a ZP bezárása ellen. A szervezők remélik, hogy a tüntetéssel sikerül meggyőzniük az újbudai önkormányzat vezetőit arról, hogy változtassák meg az álláspontjukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik