Kultúra

Mennie kell a ZP-nek és a Riónak is

Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg egyik szórakozóhely közterület-használati szerződését sem.

Hiába a több százezres rajongótábor, hiába a több mint 60 ezer aláírás, amivel a szimpatizánsok a ZP bezárása ellen tiltakoztak: Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg sem a Zöld Pardon, sem a Rio közterület-használati szerződését. A XI. kerület a környéken élők érdekeivel indokolta a döntést.

A Zöld Pardon Művészeti és Marketing Iroda az önkormányzatnál a napokban kérelmezte a szerződés újrahosszabbítását, amit azzal indokolt, hogy tudomásuk szerint 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz az önkormányzathoz, ami alapján vizsgálat indulhatott volna. Újbuda hivatala azonban közölte: az önkormányzathoz több száz lakossági panasz érkezett és érkezik folyamatosan a ZP és Rio működésével kapcsolatban. A lakók elsősorban a zaj és a szétdobált szemét miatt panaszkodnak.

Az önkormányzat hangsúlyozta, döntésük hátterében kizárólag a környéken élők érdekeinek védelme áll, és bár elismerik, nagyra értékelik mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett, kötelességük megvédeni a kerületben és a szórakozóhely mellett lakók pihenéshez való jogát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik