Kultúra

A tévében: Örkény szerva-röptézik Charlton Hestonnal

Itt a US Open, a majmok a földön járnak, mi alatta, Örkényre tessék figyelni, Kathryn Bigelow is volt fiatal.

Itt az utolsó Slam, az US Open, és talán most vagyunk a legtanácstalanabbak az esélyeket illetően. Az idén szárnyaló Djokovics az amerikai keménypályás szezonban a fáradtság jeleit mutatja, ki tudja, mennyire tud koncentrálni, mennyire súlyos a sérülése. Federer labilis, ingatag játékot mutat, mint ahogy Nadal sem most van élete formájában. Murray-t sújtja a Grand Slamek átka, általában magát veri meg, és ezen egyre nehezebb felülemelkedni. A jó formában lévő, alacsonyabban rangsoroltak (pl. Fish, Tsonga) pedig ki tudja, mennyire tudják tartóssá tenni a formájukat. Egy biztos: az Eurosporton 19:45-től hajnali 2:00-ig megy ma (és még két hétig, ha az időjárás is úgy akarja) )a tenisz, a bajnokság 2. napja. 

Ismét egy Majmok bolygója-epizód, folytatás 1970-ből, a főszerepben Charlton Heston, a történet szerint New York alatt furcsa dolgok történnek (miután a Föld elnéptelenedett) fura lényekkel “Ezek a lények a valamikori New York City földalatti romjai között élnek, és egy élő kobalt bombát imádnak.”, hm, szóval érdekes lesz, főleg az 1970-es vizuális fejlettségi színvonalon, Majmok bolygója 2, 21:00, Filmmúzeum

Tékozló ország vagyunk, nem törődünk a zsenijeinkkel, még szerencse, hogy Mácsai Pál elnevezte egyikükről a Madách Kamarát. Örkény István négy hihetetlen novelláját dolgozta fel Esztergályos Károly 1972-ben, az egyik címe lett a tévéfilmé is: Az ember melegségre vágyik. Tessék el-, újraolvasni, megnézni, hálásnak lenni Örkényért. 21:00, m1.

Épp csak átléptünk a 90-es évekbe, amikor készült egy film a szörfösökről, igazi tinifilm, a Holtpont, a mai extrémsportosok elődjeiről, akik elnökmaszkot viselve még bankot is rabolnak. Nehéz elképzelni, hogy az egyik legjobb háborús film, A bombák földjén rendezője, Kathryn Bigelow követte el ezt a filmet Keanu Reevesszel és szegény Patrick Swayze-vel. 21:25, TV2.

Egészen bizarr dolgot csinál két őrült, egy feltaláló és egy kaszkadőr: művégtagokat terveznek, amelyek jobban szuperálnak, mint az eredeti. Amolyan Vasember lesz abból (persze csak a kérdéses végtagon), aki tőlük rendel protézist, mert a cél egy emberfelettire dolgokra képes mesterséges végtag kidolgozása. Csak egy ilyen műkaros emberrel ne fussak össze valami félhomályos sikátorban… Jobb, mint az eredeti22:00, Discovery Channel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik