Kultúra

Távozik az MTV-től Süveges Gergő

A Duna TV-hez megy, amelynek jövőbeli arculata bizonytalan.

Süveges Gergő, aki év elején rövid ideig az m2 intendánsa is volt, a Ma Reggel című MTV-s reggeli műsor vezetésétől válik meg, és a Népszabadság szerint ezután a Duna Televízióban és a Magyar Rádióban dolgozik majd.

Távozása összefügghet a közmédiumok új őszi műsorterveivel is. Ahogy arról korábban a Hír24 is beszámolt, elképzelhető, hogy lesznek új műsorok a Magyar Televízióban, szó van egy új bulvárhíradóról, és újra feltűnhet a képernyőn D. Tóth Kriszta is, ő egy heti vagy kétheti rendszerességgel jelentkező talkshow-t vezethet. D. Tóth Kriszta, a Híradó egykori bemondónője a közszolgálati híradó jobbra tolódása miatt távozott az MTV-től.

A Duna TV az elképzelések szerint kulturális adóvá válna, ám a Népszabadság úgy tudja, hogy személyi és anyagi erőforrások hiányában a csatorna átalakításának koncepciója borulhat. A lap szerint ezt jelzi, hogy a tévéadó vezérigazgatója, Ókovács Szilveszter a napokban elvállalta az Operaház élére kinevezett kormánybiztos posztját, és  a Duna TV-s feladataitól fokozatosan megválik. A Népszabadság arról is ír, hogy Ókovács már hónapok óta fontolgatta lemondását, hiszen novemberi kinevezése után gyorsan nyilvánvalóvá vált számára, hogy a Duna TV kulturális csatornává alakítását nem tudja elérni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik