Kultúra

Film készül a Büszkeség és balítélet meg a zombik című könyvből

A rendező azt ígéri, hogy a bestsellerből készülő film hihetetlenül hű lesz Jane Austen szelleméhez.

Craig Gillespie ausztrál rendező, a Plasztik szerelem és a Frászkarika rendezője készítheti a Büszkeség és balítélet meg a zombik című bestsellerből készülő filmet.

A 194 éve elhunyt brit írónő, Austen nagyszerű regényét, a Büszkeség és balítéletet Seth Grahame-Smith dolgozta át. A Büszkeség és balítélet meg a zombik 2009-ben került a könyvesboltokba, és rövid idő alatt több mint egymillió példányban fogyott el, húsz nyelvre fordították le, többek között magyarra is.

“Austen regényeinek hősei olyanok, mintha maguk is zombik lennének. Bármi történjen is körülöttük a világban, ők élnek a maguk kiváltságos buborékjában” – magyarázta Grahame-Smith. Az ő könyvéről is elmondható ez, bár az kissé abszurdabb – tette hozzá, megjegyezve, hogy Austen tulajdonképpen horrorregényt írt, csak nem tudott róla.

A zombis könyv képregényes változata májusban jelent meg, de a hollywoodi adaptáció eddig kissé késlekedett.

A Büszkeség és balítélet meg a zombik sikere megint a hangulatteremtésen múlik, ez benne a nehéz – idézte Gillespie véleményét a The Los Angeles Times hétfői online kiadása. Gillespie szerint a film kicsit komolyabb lesz, mint a Frászkarika, de hihetetlenül hű marad Jane Austenhez, valamint az általa ábrázolt társadalom dinamikájához, illetve ahhoz a humorhoz, ami a  regényben megírt helyzetekből fakad. “Ráadásul hozzájön a zombis horror” – fűzte hozzá.

Az ausztrál rendező szerint a késlekedés még jól is jöhet, hiszen a tévében futó mostani zombis produkciók – a The Walking Dead-sorozattól a két éve bemutatott Zombielanden át a hamarosan a mozikba kerülő World War Z-ig – szépen előkészítik a terepet a halálosan komoly, bár igen mulatságos című történelmi darabnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik