Kultúra

Megmaradhat a ZP?

A szórakozóhely „felszámolása” ellen több százezer szimpatizáns állt ki.

A Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon október 31-e után is tovább szeretne működni, ezért az önkormányzattól a közterület-használati szerződés meghosszabbítását kérték. A XI. kerület korábban október végéig engedélyezte a ZP-nek a működést.

A Zöld Pardon (ZP) Művészeti és Marketing Iroda kedden azzal indokolta a hosszabbítási kérést, hogy az önkormányzathoz 2008 óta nem érkezett olyan lakossági panasz, ami miatt vizsgálat indulhatott volna a szórakozóhely ellen, hozzátették, több mint 60 ezren tiltakoztak aláírásukkal a felszámolás ellen, míg az interneten több százezer fős rajongótábor szerveződött a népszerű szórakozóhely megmentésére. Úgy vélik, az áprilisi nyitónap óta eltelt időszak bebizonyította, hogy a ZP működését hatalmas, politikai hovatartozástól független társadalmi szimpátia kíséri.

A hely üzemeltetői szerint a ZP megszüntetése nemcsak egy szórakozóhellyel tenné szegényebbé a fővárost, de egy olyan biztonságos, kulturális missziót teljesítő intézmény végét jelentené, amely jelenleg egyedülálló, nemcsak Magyarországon, de a régióban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik