Kultúra

Eljő a vég – SZIN Szegeden

Hagyjuk a közhelyeket: itt van a kanyarban a fesztiválszezon vége.

Minthogy pedig a korábban szeptember elején megrendezett FEZEN visszasorolt az igazi nyári bulik közé, a zárszó ismét az egyik legnagyobb múltú rendezvényé, a Szegedi Ifjúsági Napoké. Bár elég későn jelentkezett be a buli, nyár közepén a törzsvendégek megnyugodhattak, hogy nem kell más program után nézniük augusztus végére, az elmúlt hetekben pedig azoknak is egyre érdekesebbé vált a rendezvény, akik a programok alapján döntik el, hogy mennek-e, hiszen több kellemes fellépőt is bejelentettek a szervezők.

A legnagyobb közülük talán a Flesh Tone című tavalyi albumával turnézó R&B díva, Kelis Rogers, és aki rajong a stílusért, az rögtön gondolkozhat több napos látogatásban is, mert egy régebbi pacsirta, a Bad Boys főcímdalával világhírűvé vált jamaicai Diana King is fellép a fesztiválon. Ugyanígy örülhetnek aztán a keményebb hangzások kedvelői is, hiszen bár a kanadai Simple Plan egészségügyi okokra hivatkozva lemondta a koncertjét, a Szigetet három éven át zsinórban buliztató Danko Jones ott lesz Szegeden, és ha döngetésről van szó, az orosz zenét skával keverő Russkaja sem rossz választás.

Mindezen felül pedig ott vannak még a magyar fellépők is, és a SZIN egyedülálló módon e téren is tud meglepetésekkel és érdekességekkel szolgálni. Az egyik ilyen a nem éppen gyakori fesztiválvendégnek számító Rolls Frakció, amit már csak azért is meg kell nézni, mert új felállásban, D. Nagy Lajos és Trunkos András nélkül kezdtek nemrég koncertezni, a másik pedig a féléves szünet után visszatérő VHK-utódzenekar, a Vágtázó Életerő, amely igen komoly energiákat fog megmozgatni, ha olyan elánnal tér vissza, mint amilyennel búcsúzott a szünet előtt.

Mellettük pedig természetesen felsorakoznak még sokan mások is, mindenféle ízlést kiszolgálva (például a Neo, a Velőrózsák, az Intim Torna Illegál, a HS7, a Bin-Jip és a Beatrice), és lesz borudvar, extrémsport-park meg pancsolás és mulatozás is kinek-kinek kedve szerint. Vigadjunk, amíg még lehet, mert így legközelebb csak jövő májustól tudunk majd vigadni, addig pedig másképp leszünk kénytelenek megoldani a dolgot.

Részletes program

Időpont: augusztus 24-27.
Helyszín: Szeged
Belépő: bérlet augusztus 20-ig 15 900, utána 18 900, napijegy augusztus 20-ig 5500, utána 6500 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik