Kultúra

Nem lesz Cobain híd az énekes szülővárosában

A Washington állambeli Aberdeen város tanácsa leszavazta azt a tervet, hogy a városban található hidat a Nirvana együttes frontemberéről nevezzék el.

A hidat a Nirvana Something In the Way című dala tette halhatatlanná, ám az énekeslegenda szülővárosa, Cobain drogos múltjára és öngyilkosságára hivatkozva nagy többséggel úgy döntött, a híd nem hivatalosan továbbra is a pionír Alexander Young nevét viselje.

Az Egyesült Államok északnyugati részén, a Csendes-óceán mellett található 16 ezres kisváros egyébként sem hálás túlzottan világhírű szülöttjének (pedig a nyolcvanas-kilencvenes évek kultzenekarát az 1994-ben elhunyt énekes ebben a városban alakította Krist Novoseliccsel), mivel Cobain többször leszólta Aberdeen-t. Egy gitárt ábrázoló emlékművet ugyan felállítottak neki a híd tövében, de ezzel úgy tűnik, a nagy emlékezésnek a városka részéről vége van.

Aberdeen ha hidat nem is, de egy kis szigetet azért elnevez a fiatalon meghalt zenészről, és várost átszelő, Csendes-óceánba futó Wishkah folyó egy icipici földdarabját ezentúl Cobain Landingnak hívják majd. A Whiskah folyón fut át a Young Street Bridge is, amely alatt – ahogy arra többször utalt visszaemlékezéseiben – Kurt Cobain többször is meghúzta magát éjszakára, ez ihlette a sötét hangulatú Something In The Way című dalt is.

A híd ma a Nirvana-rajongók egyik fő látványossága és zarándokhelye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik