Kultúra

A Kossuth a leghallgatottabb magyar rádió

Nyár elején naponta átlagosan 1 millió 702 ezren, hétköznaponként pedig átlagosan 1 millió 848 ezren választották.

Reggel hat és kilenc óra között a legnépszerűbb adás a 180 perc című műsor. Hétköznaponként átlagosan 769 ezerre emelkedett a Déli Krónika hallgatottsága is, így ez  Magyarország legnépszerűbb rádiós hírműsora.

A Kossuth Rádió vidékmagazinja, a hajnali öt és hat óra között jelentkező Hajnal-Táj másfél éves hallgatottsági rekordot állított be, a műsort átlagosan 571 ezren választották. Ez azt jelenti, hogy a kora reggel rádiózók több mint negyven százaléka a közszolgálati adót hallgatta.

A Kossuth Rádió első féléves átlagos hallgatottsága 2010 azonos időszakához képest is nőtt. Az adót 2011. január és június között naponta átlagosan 1 millió 586 ezren választották, 26 ezerrel többen, mint a tavalyi év ezen időszakában.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tájékoztatása szerint erősödött a Petőfi Rádió is. Az adó a 15-29 éves, a 18-49 éves és a teljes népesség körében is növelte hallgatottságát 2010 első félévéhez képest

Az Emasa.hu információi szerint a Magyar Rádió új, őszi műsorstruktúrájában Schmitt Pálnak is szerepet szántak, a köztársasági elnök állítólag sportolókkal beszélgetett volna. A hírt az MTVA nem cáfolta, Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője azonban kacsának minősítette a Schmitt rádiós szereplésére vonatkozó információt, és az MTI-nek azt mondta: a honlap téves információk alapján írta a cikkét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik