Kultúra

Újabb 60 milliós bírság a Való Világ 4-nek

A februári, márciusi és áprilisi adások jogsértései miatt büntette a Médiatanács az RTL Klubot.

50 millió forintot a műsorok jogsértéseiért szabott ki a hatóság, míg további 10 millió forintot a műsorelőzetesek miatt, mivel ezek minden esetben megsértették a kiskorúak védelmére vonatkozó előírásokat.

Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának szóvivője szerint a Való Világ 4. műsorainak és az előzeteseinek jelentős részét a 12 éven felüliek helyett a 16 éven felülieknek kellett volna ajánlani, és az RTL Klub csak 21 óra után tűzhette volna műsorra azokat.

A médiatanács ezzel lezárta a műsor vizsgálatát, amelyet három lépésben ellenőrzött. Első alkalommal 144 millió, második alkalommal 88 millió forintos bírságot szabott ki. A kötbérekkel és a büntetésekkel együtt a műsorért összesen 292 millió forintot kell megfizetnie a csatornának.

Kiricsi Karola elmondta azt is, hogy a mintegy fél éven át tartó műsorsorozat során majdnem 900 alkalommal sértett törvényt a csatorna. További 6,5 millió forintos bírságot szabott ki a Médiatanács a Szerelem a legfölsőbb szinteken című, szintén RTL Klub-műsorra is. Ezen belül 500 ezer forintot az emberi méltóság megsértése miatt, 6 millió forintot pedig a kiskorúak védelmére vonatkozó előírások megsértése miatt rótt ki a tanács.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik