Kultúra

Demján cége az oroszoknak épít Művészetek Palotáját

A Demján Csoport 200 milliós beruházással épít kulturális központot Szentpéterváron.

A több mint 80 000 négyzetméteres épületegyüttes egy 1600 embert befogadó, világszínvonalú koncerttermet, egy kiállítási központot és egy 2500 fős konferencia- és rendezvényközpontot is magában foglal majd.

A beruházásban a Demján Csoport irányítása alatt álló TriGranit Fejlesztési Zrt. működik közre. Az új központ az engedélyezési eljárást követően, két éven belül épülhet fel.

A tervező a budapesti Művészetek Palotájával már a nemzetközi építészeti Oscar-díjat is nyerő Zoboki Gábor lesz, akinek építészeti irodája szentpétervári építészekkel együttműködve tervezte meg a Vasziljevszkij-sziget új látványosságát.

A Demján Csoport közleménye szerint a szentpétervári Művészetek Palotája létrejöttével a város eséllyel pályázik majd az Európa Kulturális Fővárosa címre.

“A központ létrejöttével ugyancsak lehetőség nyílik arra, hogy a méltán ismert és elismert Szentpétervári Gazdasági Fórum is új, modernebb és kényelmesebb helyszínre költözhessen. Az építkezés és az üzemeltetés során több ezer új munkahely jön létre, orosz alvállalkozók, beszállítók, szakértők vesznek részt a munkában” – mondta a projektről Demján Sándor.

Oroszországban tehát szükség van a művészetekre. Magyarországot illetően Demján Sándor május végén a Miskolci Egyetem diplomaosztó ünnepségén tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy hazánknak jelenleg nem még több művészre, hanem dolgozó, termelő emberekre van szüksége, és ő maga betiltaná a művészeti szakköröket azokban az iskolákban, ahol nincs legalább kétszer annyi technikai szakkör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik