Gazdaság

Finisébe ért Demján zágrábi plázájának építése

Megépült az Arena Centar szórakoztató és bevásárlóközpont Zágrábban a magyarországi székhelyű TriGranit fejlesztésében, és pénteken már fogadja az első látogatókat.

Az Arena Centar bevásárló és szórakoztató központ 350 millió euróba került, amelyből 250 millió eurót a TriGranit finanszírozott, 100 millió eurót a bérlők fektetnek be – közölte Török Árpád, a TriGranit Zrt. vezérigazgatója.

A zágrábi bevásárló- és szórakoztató-központban mintegy 60 ezer négyzetméter adható bérbe, 3000 jármű számára alakítottak ki parkolót. Eddig az üzletek 95 százalékát már bérbe adták. A mintegy 200 bérlő 20 százaléka először lép a horvát piacra, köztük a GAP amerikai cég, az InterSpar pedig itt alakította ki a legnagyobb horvátországi üzletét. A szórakoztató-központban az éttermeken kívül tíztermes mozit nyitnak a jövőben, és bowlingpályát alakítanak ki.

Demján Sándor, a TriGranit elnöke újságíróknak elmondta, hogy összességében egymilliárd euró fejlesztést terveznek a területhez kapcsolódóan befektetni. Első ütemben már korábban elkészült az Arena Sportcsarnok, ennek szomszédságában második ütemként építették meg a bevásárló- és szórakoztató-központot, amely tovább bővíthető.

A TriGranit elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy egy, másfél év múlva várhatóan folytatják az Arena környékén a fejlesztést. A harmadik ütemben 400 ezer négyzetméteren irodákat és lakásokat terveznek, a negyedik ütemben pedig kongresszusi központot építenének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik