Kultúra

A Transformers 3. még mindig a csúcson

A sci-fi akció harmadik epizódja bemutatója óta összesen 645 millió dollárt (122 milliárd forintot) termelt a világ mozipénztárainál.

Kapcsolódó cikkek

A Földet megmentő robotokról szóló film az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban 47 millió dollárt (8,9 milliárd forintot) hozott a hétvégén, könnyedén leelőzve két új komédiát. A Förtelmes főnökök – amelyben három barát szövetkezik szörnyű főnökeik meggyilkolására – 28 millió dolláros (5,3 milliárd forintos), A gondozoo című állatkerti családi mozi pedig 21 millió dolláros (4 milliárd forintos) bevétellel nyitott.

A hétvégén a Transformers 3. világszerte 93 millió dollárt (17,6 millió forintot) keresett, amely így az Egyesült Államokban és Kanadában 261 millió dolláros (49,4 milliárd forintos) bevételével az év eddigi legjövedelmezőbb filmje lett, Észak-Amerikán kívül pedig további 384 millió dolláros (72,6 milliárd forintos) jegybevételnél jár.

Szakértők szerint a film sikere az egész piacra jótékony hatással volt, a 3D-s sci-fi húzóereje más filmekre is kihatott, így a friss vígjátékok a nem túl optimista előzetes várakozások ellenére tisztességes jegyeladást produkáltak.

A hétvége negyedik helyezettje a Verdák 2. lett 15 milliós bevétellel, míg a Cameron Diaz és Justin Timberlake főszereplésével készült Rossz tanár 9 millió dolláros jegyeladása a kasszasikerlista ötödik helyére volt elegendő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik