Kultúra

A tévében: utazás a múltba, a jövőbe és más dimenziókba

Milyen lesz a Föld pár száz év múlva? Milyen volt a CIA 40-50 éve? Hogy jön ki egy zsaru és egy csapat pompomlány? Kutatjuk a válaszokat.

Érdekes filmsorozat megy a National Geographicon, egy idegenvezető mutatja meg a jövő Földjét, ahol már kutatni kell a civilizációnk nyomait. A 21:00-tól kezdődő második részben a Mississippi deltájábál vagyunk, New Orleans romjai valahol a föld alatt találhatóak. Érdekes gondolatkísérlet ez Az ütköző jövő című sorozat, mely rádöbbent minket környezetünk iránti felelősségünkre.

A sok szerepe között elbújó Robert De Niróról tudni, hogy imádja New Yorkot, második rendezése pedig azt is elárulja, hogy nem kerüli el a súlyos erkölcsi témákat. A CIA történetét megcsinálni erre vall, az 50-es, 60-as évek történései ugyanis tele vannak a CIA-provokálta, -rendezte sötét ügyekkel. Amerika érdekei Afrikában, Latin-Amerikában, Ázsiában minden eszközzel és az erkölcsi megfontolások laza kezelésével lettek megvédve. Az ügynökség executive producere egy bizonyos Francis Ford Coppola, a főszerepben Matt Damont, kisebbekben pedig Angelina Jolie-t, Alec Baldwint, a rendezőt, William Hurtöt, Joe Pescit és még sok más ismerős arcot láthatunk 21:00-tól a Duna TV-n.

Micsoda ötlet, egy egy csapat pompomlány (régebbi kifejezéssel hajrálány) meglát egy gyilkosságot, ezért meg kell védeni őket. Sok szegény, kényszeraktivált korengedményes rendőr elfogadná azt a feladatot, ami Roland Sharp hadnagyra vár: meg kell védenie egy csapat alulöltözött fiatal lányt, amihez az edzőjüknek álcázza magát. A mogorva hadnagy persze megütközik a fiatalság erkölcsein, de kénytelen-kelletlen elfogadja a sors csapásait, és megvédi a lányokat. Tommy Lee Jones és egy kazalnyi csirke a Szemtelen szemtanúkban 21:20-tól a TV2-n.

Két asztronauta megszerel egy műholdat, ekkor megszakad velük a kapcsolat két percre, látszólag semmi nem történt, de mintha megváltoztak volna. A megszakadó kapcsolat motívuma épp a múlt héten bukkant fel a mozikban a Transformers 3-ban. Az asztronauta című film főszereplője két kiváló színész, Johhny Depp és Charlize Theron, a filmet 23:10-tól láthatják a Filmmúzeumon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik