Kultúra

Újra lesz Goldenblog verseny

Hetedik alkalommal indítja el az idén blogversenyét a hvg.hu. A Goldenblogra július 7. és 28. között lehet nevezni kilenc kategóriában.

A Goldenblogot a blogélet fellendítése és a legjobb, szakmailag is kiemelkedő blogok megismertetése céljából 2005-ben indította el először a hvg.hu. 2011-ben a korábbi évektől eltérően egy időben zajlik mind a kilenc kategória versenye: gasztroblogok, kult-szórakozás, IT-blogok, életmód, szakértői, hírblogok, helyi.érték, fotó- és egyéb blogok kategóriájában lehet nevezni.

A nevezési időszak július 7-től és július 28-ig tart, ez idő alatt, majd utána egy hétig történik a várhatóan több ezer blog szűrése előre ismertetett tartalmi és minőségi szempontok szerint.

A szűrés után kezdődik a kéthetes közönségszavazás, és ezzel párhuzamosan folyik majd a szakmai zsűri munkája.

A győztesek kilétét a Goldenblog 2011 weboldalán hozzák nyilvánosságra, a díjakat pedig szeptember elején, a versenyt lezáró gálaesten adják át.

A közönségszavazásban bárki részt vehet, aki a Goldenblog weboldalán vagy mobiloldalán érvényes Facebook-jelszóval lép be. Az okostelefonok terjedése és a mobilplatformok fejlődése életre hívott egy különdíjat is, ezt az a blog nyerheti el, amelyre a legtöbb “mobil” szavazat érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik