Kultúra

Balaton vs. Budapest [heti koncertajánló]

A héten főként a magyar tenger és a főváros verseng egymással zenei programok terén, de Pécs is beleszól a meccsbe.

SANTANA (MEX)
Papp László Budapest Sportaréna, július 5. 20h

Carlos Santana pár éve belengette, hogy szögre akasztja a gitárját, és lelkésznek áll, de végül inkább étteremláncot nyitott, a hangszert pedig olyannyira nem tette le, hogy már megint jön Magyarországra. A Black Magic Woman és a Smooth előadóját persze sosem lehet megunni, úgyhogy ez nem is baj, sőt.

Belépő: 9900-18 900 Ft

ROCKMARATON FESZTIVÁL
Pécs, Malomvölgyi Arborétum, július 5-9.

A Metalfest után újra elővehetik a sátrakat a keményzene hívei: jön a menetrend szerinti Rockmaraton Pécs mellett. A fellépők között ott lesz a göteborgi metál jeles képviselője, a Dark Tranquillity, a hardcore-ban megkerülhetetlen Agnostic Front és Madball, a grind stílusalapító Napalm Death és a black metalt játszó Watain is, itthonról pedig még ennél is szélesebb körből jönnek a fellépők, úgyhogy változatos zúzásra lehet készülni.

Belépő: bérlet 14 990, napijegy 4990 Ft
Részletes program

ROSETTA (USA)
Budapest, Tündérgyár, július 7. 20h

Egyáltalán nem könnyed nyáresti posztrock-összejövetel a Tündérgyárban a Rosetta főszereplésével. Az űr iránt mély érdeklődést mutató, a Neurosistól a Pink Floydig számos hatásból táplálkozó amerikai zenekart a honfitárs City of Ships, valamint a magyar Marionette ID segíti a Tűzoltó utcai klub befüllesztésében.

Belépő: elővételben 2000, a helyszínen 2500 Ft
Rosetta a Myspace-en

SÉRGIO MENDES (BRA/USA)
Budapest, RaM Colosseum, július 7. 20h

A brazil származású, de már fél évszázada az Egyesült Államokban élő Sérgio Mendes eddigi karrierje során 35 lemezt adott ki, és ezzel a – jazzel és funkkal kevert – bossa nova egyik legismertebb képviselőjévé lépett elő. Bármilyen meglepő is, a 2006-ban a Black Eyed Peas-szel is együtt dolgozó, nyugodtan legendásnak nevezhető billentyűs most először látogat Magyarországra – mondhatjuk tehát azt is, hogy kisebbfajta történelmi esemény készülődik.

Belépő: 10 900-14 900 Ft

DELINQUENT HABITS (USA)
Budapest, Zöld Pardon, július 7. 20h

Latin zenében igen erős lesz a főváros csütörtökön, ugyanis Sérgio Mendes mellett a Chicano hiphopban verhetetlen Delinquent Habits is Budapesten lép fel aznap. A Cypress Hill protezsáltjai nem először látogatnak Budapestre, de mindig nagyon odacsapnak, ráadásul most jelképes összegért daráltathatja le velük mindenki a hallójáratait.

Belépő: 400 Ft
Delinquent Habits a Myspace-en

BALATON SOUND
Zamárdi, július 7-10.

Míg Pécsett a rockerek mulatnak, némileg északabbra beindul a parti: ötödször tölti meg Zamárdit elektronikus és hiphop zenével a Balaton Sound. A buli idei fellépői közt ott a Portishead, Tiesto, David Guetta, Mika, Big Boi, DJ Krush, Karl Bartos, a Hercules & Love Affair és a Simian Mobile Disco is, de akinek ennyi nem elég a döntéshez, az itt bővebb ajánlókat is átnézheti.

Belépő: bérlet 35 000 (VIP 60 000), napijegy 15 000 (VIP 25 000) Ft
Részletes program

TAIO CRUZ (UK)
Siófok, Coke Club, július 9. 20h

Lehet magyarázni, hogy Taio Cruz az elektropop egyik legmenőbb figurája, és ilyen sikeres producer meg olyan népszerű énekes, de fölösleges, mert a Break Your Heartot és a Dynamite-ot úgyis ismeri mindenki. A szupersztár most a Balaton partján is megküldi az éjszakát, és fellépése köré komplett kis népünnepély szerveződik, amelyben a Compact Disco, DJ Revolution, DJ Dorian és DJ O’Neil is részt vesz.

Belépő: elővételben 2990, a fellépés napjn 3990 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik