Kultúra

Mr. Popper pingvinjei [filmpremier]

Jim Carrey ismét a régi. Családegyesítő vígjáték elsősorban gyerekeknek.

Apu nagyon sokat dolgozik, ezért ment szét a család. Aztán örökségül kap néhány pingvint, és rádöbben, az ingatlanbiznisz nem minden, a hócsata és a tojásrakás éppoly fontos, és a végén még Anyut is visszahódítja.

Dióhéjban ennyi a történet, melyet főként a kisiskolás korosztálynak ajánlunk, azzal a kitétellel, hogy jobb, ha ezzel nem próbálkoznak otthon. Mert baromi klassz lehet a jégcsúszda a lakásban, a fürdőszobából kialakított medence, és a feng shui-kavicsokból képzett fészek, a mélyhűtő ággyá való alakításáról nem is beszélve, de nehéz egy pillanat alatt visszarendezni a terepet, ha arról lenne szó. Persze nincs is jobb buli, mint amikor életünk színtere játszótérré alakul.

Jim Carrey-t tavaly egy kiváló meleg-komédiában, az I Love You Philip Morrisban láthattuk Ewan McGregor partnereként, mely igencsak kilógott az Ace Ventura MaszkKábelbarát Grincs vonalból nemcsak tematikájánál, hanem árnyalt alakításánál fogva is.

Most visszakapjuk a régi blődséget, kissé lelassítva, és némi “szent család”-maszlaggal nyakon öntve. Na meg hat cuki, kissé persze túlantropomorfizált CGI pingvinnel, akik olyanok, mint a gyerekek: őszinték és ragaszkodóak., ha meg Chaplin megy a tévében, kezes bárányokká válnak. Kalandjuk a téli New Yorkban épp elég extrém, hogy beindítsa a kalandvágyók fantáziáját. A nagy nyári hőségben ez a másfél órás film hűsítő fuvallat a családnak, még a szülők is viszonylag jól szórakozhatnak. A végéhez kell némi extra kitartás, mert az összeborulós, klisés lezárás több mint sok, de ennyit kibírunk.

Kinek ajánljuk?

Gyerekes családoknak, Jim Carrey rajongóinak.

Kinek nem?

Madárfóbiásoknak.

Mr. Popper’s Penguins – színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 95 perc, 2011. Rendezte: Mark Waters. Szereplők: Jim Carrey (Tom Popper), Carla Gugino (Amanda), Angela Lansbury (Mrs. Van Gundy), Madeline Carroll (Janie Popper), Maxwell Perry Cotton (Billy), James Tupper (Rick), Philip Baker Hall (Franklin), Ophelia Lovibond (Pippi). Forgalmazó: Intercom.

Hazai premier: június 23.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik