Kultúra

Harry Potter e-könyvben

A digitális változatot a Pottermore.com honlapon forgalmazzák majd.

J. K. Rowling, a regényfolyam írója csütörtökön jelentette be Londonban, hogy októbertől kapható lesz a Harry Potter kalandjainak e-könyv-változata. A hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban az angol mellett számos másik nyelven is megjelenik.

Az írónő szerint a technikai haladás miatt lett elkerülhetetlen a Potter-kalandok digitális megjelentetése, hiszen a történet az új média közvetítésével még több olvasóhoz juthat el.

A Pottermore.com oldalon olyan új elemek is megjelennek majd, amelyek a regény szereplőivel és helyszíneivel kapcsolatban az anyaggyűjtés során felhalmozódtak – árulta el Rowling. Az interaktív honlap új lehetőséget kínál a Potter-univerzum rajongóinak a hőssel való találkozásra és a játékra. A site ugyanis számítógépes játékot, közösségi oldalt és online boltot is kínál a látogatóknak, akik július 31-től használhatják az oldalt.

Rowling ugyanakkor a sajtótájékoztatóján megismételte, hogy nincs szándékában nyolcadik kötettel megtoldani a regényfolyamot.

A regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte. A Potter-könyvek nyomán született filmsorozat befejező része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész július 15-én kerül a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik