Kultúra

Múzeumi negyedbe küldenék a Természettudományit

2 év múlva már a jövő januárban alakuló Nemzeti Közsszolgálati Egyetem működne a helyén.

“A Ludovika korábbi lovardájában, illetve a felszín alatt kialakított termek továbbra is a Természettudományi Múzeum használatában maradnak”, ígéri ugyanakkor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) pénteki közleménye.

“A világvárosokra jellemző múzeumi negyed kialakítása esetén szakmailag és költséghatékonyság szempontjából is indokolt lehet, hogy más múzeumokkal együtt a Természettudományi Múzeum is átköltözzön”, áll a közleményben.

A tárca összegzése szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a jelenleg kihasználatlan épületekkel rendelkező Ludovika Campusba költözése lehetővé teszi, hogy a Természettudományi Múzeum (MTTM) újabb területeket kapjon. Szerintük ezzel javulnak a múzeum elhelyezésének körülményei, és csökken azon telephelyek száma, ahol az intézmény jelenléte más múzeumok beköltözését akadályozza. (Az MTTM jelenleg három telephelyen működik.)

Nagy Anna kormányszóvivő a múzeum sorsáról tartott múlt heti sajtótájékoztatón még azt közölte, hogy “semmilyen döntés nincs a Természettudományi Múzeum költözéséről”, ám Természettudományi Múzeum főigazgatója, Matskási István a héten egy nem neki szóló levélből arról értesült, hogy az intézménynek mégis át kell adnia a jövendő Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára a Ludovika főépületét.A levél felsorolja az épületnek azokat a tereit, amelyeket a múzeumnak két ütemben át kell adnia az új egyetem részére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik