Kultúra

Az új X-Men a hétvége sikerfilmje

Az X-Men - Az elsők hozta a legtöbb bevételt a hét végén az amerikai mozikban. A film 56 millió dollár bevételt termelt, ez átszámítva 10,2 milliárd forint.

A forgalmazó 20th Century Fox mérsékelt várakozással tekintett a film bemutatása elé. A film teljesítménye messze elmaradt a sorozat korábbi filmjeinek első hétvégi bevételeitől. Az előző X-Men film két éve 85 millió dolláros (15,5 milliárd forint) forgalmazással debütált.

Az elsők a különleges képességű hősökről szóló X-Men-saga gyökereihez vezet vissza: azokban az időkben kezdődik, amikor Charles Xavier és Erik Lensherr még nem vették fel a Professzor és a Magneto nevet, amikor még épp csak ráébredtek különleges tulajdonságaikra és barátok lettek, és más mutánsokkal vállvetve küzdöttek a Földet fenyegető vésszel szemben. Ekkor azonban valami azonban, társakból ellenségek lettek, és megkezdődött a harc a két vezéralak körül csoportosuló mutánsok között.

Az előzményfilmet Matthew Vaughn rendezte, a főszerepeket James McAvoy és Michael Fassbinder alakítják. A korábbi négy X-Men-film összesen 1,53 milliárd dolláros jegybevételt hozott világszerte.

A hétvégi észak-amerikai box office lista második helyén a Másnaposok folytatása áll, amely 32,4 millió dollárt (5,9 milliárd forint) termelt ezen a hétvégén. 10 nappal ezelőtti bemutatása óta a film 186,9 millió dollárt (34 milliárd forint) hozott a forgalmazónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik