Kultúra

Musical készül a Rocky című filmből

Sylvester Stallone a Ragtime című zenés darab szerzőivel közösen hozza össze a produkciót.

 

A készülő darabból Sylvester Stallone és alkotótársai áprilisban New Yorkban tartottak szűk körű olvasópróbát, a héten pedig bejelentették: a musical 2012 őszén debütálhat Németországban, majd 2013-ban a Broadwayn is bemutatják.

Sylvester Stallone, a Rocky főszereplője és forgatókönyvírója a Ragtime című musicalsiker egyik alkotóját, Thomas Meehan szövegkönyvírót kereste meg már 8 éve. Sokáig bizonytalanok voltak, hogy lehet-e boxfilmből zenés színpadi darabot írni, a Ragtime meghallgatása azonban eloszlatta a kételyeket. Az előkészületekben a Ragtime Tony-díjas dalszerzői, Lynn Ahrens és Stephen Flaherty is részt vesznek.

A produkció kis zenekarral és kis szereposztással készül majd, a történet pedig szorosan követi a film sztoriját. Stallone művészeti partnerként és producerként vesz majd részt a munkában, szerepet nem vállal.

A háromszoros Tony-díjas Thomas Meehan író szerint a Rocky valójában nem is a bokszról szól, inkább az önbecsülésről és egy lelki társ megtalálásáról. A történetben felfedezhető Dávid és Góliát harca, Hamupipőke meséje, és egy romantikus szerelmi szál is – fűzte hozzá Meehan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik