Kultúra

Mégsem nevezték ki Horváthot az Opera élére

Orbán Viktor külön kérésére előbb megvizsgálnák a szakember eddigi, a dalszínház élén, miniszteri biztosként végzett tevékenységét.

Később lesz döntés a Magyar Állami Operaház főigazgatójának személyéről – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája szerda este az MTI-vel. A közlemény szerint Horváth Ádám, akit Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szerdai hatállyal öt évre kinevezett az intézmény élére, miniszteri biztosként viheti tovább az operaház vezetését.

“A kormány keddi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök feladatul tűzte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogy a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatáról ne hozzon döntést a soron következő kormányülés előtt, tekintettel arra, hogy kormányülésen értékelik az Operaház helyzetét, finanszírozását és vezetését, ennek részeként a 2011. szeptember 2-ig kinevezett Horváth Ádám miniszteri biztosi tevékenységét is” – írja a tárca.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a miniszterelnöki döntés, valamint a június 10-i pályázati elbírálási határidő ellenére a mai napon eredményt hirdetett, amelynek érvényessége és fenntarthatósága a fenti körülményre tekintettel kérdéses.

Jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vizsgálja a döntéshozatali eljárást. Erről tájékoztatást kapott Horváth Ádám is, aki az Operaház vezetését miniszteri biztosként végezheti tovább – közölte a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik